Setup Menus in Admin Panel

Aitologia Koulutuskeskus

Aloita koulutus ensin !

Kahdeksanviikkoinen mindfulness-kurssi stressin alentamiseen (MBCT)

Tarvitsemme tehokkaita keinoja stressin vähentämiseksi ja mielen rauhoittamiseksi!

14 KOULUTUKSEEN OSALLISTUJAA
 • Profiilikuva käyttäjästä paivikaarina
 • Profiilikuva käyttäjästä Jarkko
 • Profiilikuva käyttäjästä Pauliina
 • Profiilikuva käyttäjästä Maria Junes
 • Profiilikuva käyttäjästä juha

 

 

 

 

Maailmasta on tullut yhä kiireisempi ja suorituspainotteisempi. Moni meistä elää jatkuvassa informaation ja vaatimusten tulvassa. Tällaisessa tilanteessa on vaikeaa olla ottamatta paineita ja huolia. Tarvitsemme tehokkaita keinoja haitallisen stressin vähentämiseksi ja mielen rauhoittamiseksi.

Mindfulnessin vaikutuksista hyvinvoinnille on runsaasti tieteellistä näyttöä. Harjoitukset parantavat mm. muistia, keskittymiskykyä, luovuutta ja vastustuskykyä, ne lisäävät onnellisuutta ja elämän laatua, myös henkinen ja työhyvinvointi paranee.

Tutkimusten mukaan 8-viikkoisen MBCT koulutuksen jälkeen kyky säädellä tunteita paranee ja koettu stressi vähenee. Lisäksi harjoittelu vähentää ahdistuksen ja masennuksen oireita, lisää keskittymiskykyä ja onnellisuutta sekä parantaa muistia ja auttaa elämään jopa kroonisen kivun tai sairauden kanssa.

 

KOULUTUKSEN SISÄLLÖSTÄ

Käymme koulutuksessamme läpi tietoisen läsnäolon teoriaa ja hankimme runsaasti omakohtaista kokemusta erilaisista mindfulness-harjoituksista.

Teemme sekä lyhyitä, muutaman minuutin kestoisia, että pidempiä tietoisen läsnäolon harjoitteita. Kokeilemme mm. syömistä tai kävelyä tietoisesti ja läsnäolevasti.

Opimme myös, kuinka kohdata vaikeita tunnemyrskyjä tietoisen läsnäolon avulla niin, että kykymme käsitellä ja säädellä tunteitamme lisääntyvät.

Harjoitukset ovat monipuolisia ja niiden valikoima on laaja. Sen ansiosta voit jatkaa harjoittelua koulutuksen jälkeenkin, jolloin saat siitä eniten hyötyä!

 • MBCT on kahdeksanviikkoinen ohjelma, joka etenee yksinkertaisista perusmeditaatioista vaikeampiin askel askeleelta. Siihen liittyy jokaviikkoinen harjoittelu.
 • Kahdeksanviikkoiset MBCT- ja MBSR-ohjelmat ovat eniten tutkittuja. Niiden avulla on helppo saada tuloksia, koska harjoittelu on iso osa ohjelmaa. Mindfulnesstaitoja oppii parhaiten juuri harjoittelun avulla.
 • Kurssista on hyötyä jokaiselle, joka haluaa lisätä keskittymiskykyään, kehittää stressihallintaansa, olla onnellisempi ja tyytyväisempi elämäänsä, parantaa muistiaan tai lisätä luovuuttaan. Tutkimusten mukaan tällaisen ohjelman läpikäyminen myös vähentää masennus- ja ahdistusoireilua sekä pienentää masennuksen uusiutumisriskiä. Myös krooninen kipu vähenee ja eläminen sen kanssa helpottuu.
 • Tässä verkkokoulutuksessa haluamme esittää mahdollisimman käytännönläheisesti ja ytimekkäästi, miten MBCT-harjoitukset tehdään ja miksi niitä kannattaa tehdä. Teemme monia meditaatiota yhdessä videolla. Keskustelemme meditaation vaikutuksista sekä sen jälkeisistä tunnelmista ja kysymyksistä. Jokaisen viikon kohdalta löytyy myös kirjallista materiaalia ja kotitehtäviä sekä äänitteitä meditaatioista kotiharjoittelua helpottamaan.

Tervetuloa hyötymään kurssista!

 

Tässä muutamia taitoja, joita opit kahdeksan viikon aikana:
1. Osaat tiedostaa, oletko olemisen moodissa vai toimintamoodissa.
2. Osaat siirtyä moodista toiseen tarpeen mukaan.
3. Osaat saavuttaa tasapainoa olemisen moodin ja toimintamoodin välillä.
4. Osaat tarvittaessa palauttaa huomion nykyhetkeen.
5. Osaat soveltaa mindfulnessin neljää pääperiaatetta eli tiedemiesasennetta, nykyhetkessä olemista, aloittelijan mieltä sekä hyväksyvää ja tuomitsematonta asennetta.
6. Osaat havainnoida omia ajatuksiasi vain ajatuksina ja osaat tarvittaessa myös irrottautua ajatuksistasi, kun huomaat, että pidät niitä totuuksina, vaikka ne eivät palvele sinua.
7. Osaat irrottautua asioista, jotka eivät tee sinulle hyvää eivätkä palvele arvojasi.
8. Osaat olla läsnä omassa kehossasi ja mielessäsi ja osaat myös ottaa huomioon kehosi ja mielesi viestit.
9. Osaat luoda hyväksyvää ja tutkivaa tilaa myös vaikeille tunteille ja kehoaistimuksille. Lisäksi osaat löytää niiden takaa omia tärkeitä arvojasi ja tarpeitasi.
10. Osaat toivottaa myös vaikeina hetkinä itsellesi ja muille lempeyttä, vapautta sekä rikasta ja arvojen mukaista elämää.

 

KOULUTTAJA

Anastasia Kozlovski on koulutukseltaan lääkäri (lääketieteen lisensiaatti), kognitiivinen psykoterapeutti (Kela, Valvira), mindfulness-ohjaaja (Integrum®) sekä rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja ja valmentaja (RVO® ja RVV®).

Koulutuksen arvostelut

N.A

arvostelua
 • 1 Tähteä0
 • 2 Tähteä0
 • 3 Tähteä0
 • 4 Tähteä0
 • 5 Tähteä0

Ei julkaistuja arvosteluja.

TULOSSA PIAN
 • TULOSSA PIAN
 • RAJOITTAMATON PÄÄSY
 • Koulutuksen arvomerkki
 • Koulutustodistus
© Aitologia Koulutuskeskus · kaikki oikeudet pidätetään