Setup Menus in Admin Panel

Aitologia Koulutuskeskus

Kommunikaatioputki tukossa? Teroita vuorovaikutustaitojasi ja säilytä yhteys toisiin!

Onko teille tuttua olla tilanteessa, jossa keskustelun osapuolet puhuvat toisilleen tulematta ymmärretyksi? Molemmat ehkä puhuvat vain omasta näkökulmastaan eikä kumpikaan koe, että olisi tullut kuulluksi. Tällaisen keskustelun seurauksena saatetaan jopa todeta, ettei siitä ollut mitään hyötyä vaan joissain tapauksissa ehkä haittaa osapuolten suhteelle.

Tässä videossa Hanna Savanna, joka kouluttaa Suomessa Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaajia ja valmentajia, kertoo miten tämä tapahtuu ja mitä voisimme tehdä toisella tavalla, jotta molemmat osapuolet kuulisivat ja ymmärtäisivät toisiaan. Hän havainnollistaa ”kommunikaatioputken” avulla esimerkin äidin ja tyttären välisestä keskustelusta, joka alkaa niin, että tytär sanoo: ”Äiti minä vihaan sinua!”.

Hanna Savanna toteaa, että kaksi ihmistä ei tule kuulluksi yhtä aikaa ja molempien aika menee hukkaan, jos puhutaan itsestämme tai reagoidaan toisen sanomiseen pysähtymättä ensin kuuntelemaan toisen viestiä. Hanna Savanna näyttää miten toisen ihmisen tunteiden ja tarpeiden takaisin heijastaminen ei tuki kommunikaatioputkea, jolloin yhteys toiseen katkeaisi, vaan auttaa ihmisiä säilyttämään yhteyden toisiinsa näinkin haasteellisessa vuorovaikutustilanteessa. Sen jälkeen kun yksi ihminen on tullut kuulluksi, kykenee hän vasta kuuntelemaan toista.

 

11/04/2015

0 vastausta artikkeliin "Kommunikaatioputki tukossa? Teroita vuorovaikutustaitojasi ja säilytä yhteys toisiin!"

Jätä kommentti

© Aitologia Koulutuskeskus · kaikki oikeudet pidätetään