Setup Menus in Admin Panel

Aitologia Koulutuskeskus

Mindfulness-taitojen oppiminen antaa välineet työhyvinvoinnille

Aitologian toimitusjohtaja Anastasia Kozlovskin haastattelu on julkaistu ”Terveenä Työssä” teemalehdessä.

Mindfulness-taitojen oppiminen antaa välineet työhyvinvoinnille ja itsestä huolehtimiselle. Työhyvinvointi puolestaan lisää työn tuottavuutta ja vähentää merkittävästi sairauspoissaoloja.

Mindfullnes tarkoittaa hyväksyvää ja tietoista läsnäoloa oman mielen ja kehon toiminnalle. Se kuuluu hyvin tutkittuihin kognitiivisen psykoterapian menetelmiin ja juontaa juurensa buddhalaisesta meditaatioperinteestä.

Mindfullnesia on sovellettu jo vuosia erilaisissa psykoterapioissa sekä pitkäaikaissairauksien tukihoidossa. Siitä on havaittu olevan hyötyä myös arjen kiireiden keskellä oleville, tavallisille työssä käyville ihmisille.

Mindfullnesia käyttää päivittäisessä työssään myös psykiatriaan erikoistuva lääkäri ja kognitiivinen lyhytterapeutti Anastasia Kozlovski.

– Mindfullnes on kuin pieni loma päivittäisten kiireiden keskellä. Siinä ihminen pysähtyy oman itsensä äärelle ja ottaa askeleen taaksepäin. Mindfullnessin avulla on mahdollista tutkia, mikä on ihmiselle aidosti tärkeää ja mikä tekee hänet onnelliseksi juuri nyt. Se avaa oven uusille mahdollisuuksille ja toimintatavoille.

Eroon stressistä

Anastasia Kozlovskin mukaan parhaimman hyödyn Mindfullnesista saa kahdeksan viikon mittaisella kurssilla, jossa tehdään monenlaisia meditaatio-, hengitys- ja kehoaistimusharjoituksia. Mindfullness-taidoista on erityisen paljon hyötyä myös työelämässä. Niiden avulla työntekijä voi tehdä parempia ja luovia päätöksiä, olla stressaantumatta liikaa sekä keskittyä työtehtäviinsä paremmin.

– Harjoituksissa opetellaan hyväksymään itsemme sellaisina kuin olemme, ilman arvostelua tai tuomitsemista. Kun harjoitukset ovat hallussa, niitä voi toteuttaa vaikka kotona tiskatessa, hän naurahtaa.

Toimittaja: TARU SCHRODERUS, [email protected]

25/10/2014

0 vastausta artikkeliin "Mindfulness-taitojen oppiminen antaa välineet työhyvinvoinnille"

Jätä kommentti

© Aitologia Koulutuskeskus · kaikki oikeudet pidätetään