Setup Menus in Admin Panel

Aitologia Koulutuskeskus

Viiden Minuutin Hengitystilameditaatio

Tässä videossa Anastasia Kozlovski esittää viiden minuutin hengitystilameditaation. Meditaation voi tehdä milloin tahansa, se on vain n. viiden minuutin pituinen. Sen voi tehdä kiireisen työpäivän keskellä tai aamuisin/iltaisin.

Ennen meditaation tekemistä suosittelemme tutustumaan ”Mindfulnessin Perusperiaatteet” videoon.


1. Ota hyvä asento, sulje silmät jos mahdollista. Tutki mielessä pyöriviä ajatuksiasi. Ajatuksia ei tarvitse ajatella loppuun, niitä vain luetellaan.

2. Keskity tunteisiisi. Miltä nyt tuntuu? Onko tunteita paljon vai vallitseeko tällä hetkellä vain yksi tunne? Tunnetko mahdollisesti vastakkaisia tunteita?

3. Keskity nyt kehoaistimuksiin. Skannaa kehosi nopeasti päästä varpaisiin. Miltä tuntuu asento? Onko jännitys- tai kipupisteitä vai oletko rentoutunut?

4. Tarkkaile nyt hengitystäsi, esimerkiksi rintakehän liikkeitä. Jos mieli lähtee vaeltamaan, panna se merkille ja palaa taas lempeästi seuraamaan hengitystäsi.

5. Laajenna nyt huomio koko kehon aistimuksiin. Miltä nyt tuntuu olla tässä asennossa, miltä tuntuu hengittää ikään kuin koko keho hengittäisi?

Tsemppiä harjoitteluun!

Liity keskusteluun Facebookissa. Julkaisemme säännöllisesti kiinnostavia blogeja ja videoita. Ja tilaa meidän kanavamme YouTubessa, niin saat meidän viimeisimmät videot.

11/05/2015

0 vastausta artikkeliin "Viiden Minuutin Hengitystilameditaatio"

Jätä kommentti

© Aitologia Koulutuskeskus · kaikki oikeudet pidätetään